Založ si blog

K môjmu národu.

Všetky národy majú príslovia, v ktorých je niečo z nich. Teda, ktoré ich veľmi dobré charakterizujú. V širokých stepiach Ruska kozáci hovorili cudzincom s úsmevom. Cár je ďaleko a boh vysoko – teda spoliehaj sám sa na seba. Iní boli naučení, že od nikoho sa nedočkajú pomoci. K bohu sa modli a k brehu vesluj.
A teraz o nás. My ako? Čo robiť (Černiševskij sa už pýtal).
Mám chodiť na koncerty, ísť osekávať hviezdy, maľovať na žlto modro pomníky. Alebo si mám pripnúť k žlto modrej aj pruhovanú s hviezdičkami. Koľko vlajočiek mám nosiť, aby som bol in resp. cool.
Zdravý rozum tiež zdražel.

 

VEDA – božstvo súčasnosti I.

08.12.2023

Viera v božstva je primeraná svojej dobe. Každá doba mala svoje náboženstvo a svoje božstva. Národy ich nazývali rôzne – Marduk, Jupiter, JAHVE, Alah, atď. Ľudia verili svojím božstvám a robili to, čo im tieto božstva cez svojich služobníkov, prorokov, kňazov „nariadili“, lebo boli presvedčení, že je to tak správne. Nepochybovali o „odkaze [...]

Pravidlá prepúšťania.

19.11.2023

Spomínam si na jedného môjho spolupracovníka. Ničím nevynikal, bol až šedivo priemerný a venoval sa prevažne iba svojej práci, v ktorej dosahoval také výsledky, že mu nikto nič nemohol vyčítať. Pretože nechodil s nami na žiadne pivá, nezapadol do nášho kolektívu (do našej bandy) a s nikým nemal žiadne sociálne väzby. Keď vznikla potreba, aby sme mali požiarneho a [...]

Reforma v . .. .. .. správe.

21.12.2021

Hovorí sa v súčasnosti iba o reformách a racionalizácii inštitúcii. Ja si myslím, že pri každej racionalizácií organizačnej štruktúry firmy, ktorá nie je súkromná, platia nasledovné pravidlá: nikdy nebude prepustená frajerka vedúceho, nikdy nebude prepustený pracovník, ktorý vozí služobným autom opitého vedúceho domov, nikdy nebude prepustený pracovník, ktorý nič [...]

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 75910x
Priemerná čítanosť článkov: 2109x

Autor blogu

Kategórie